[schild]MALZEMELER[/schild]

3 adet yufka
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

[schild]iç malzemesi :[/schild]

1 çorba kaşığı margarin
1 adet küçük soğan
1/3 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
3 adet patlıcan
1 adet yumurta
karabiber
tuz


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Patlıcanları soyup, halka halka doğrayın ve ılık suda dinlendirin. Bir tencerede suyu bir tutam tuzla birlikte kaynatın buna patlıcanları ilave edip haşlayın. Daha sonra süzgece alıp, suyunu süzün.
Diğer yanda soğanı yağda pembeleştirin ve patlıcanları ilave edip, kavurun. Yarım su baradağı su koyup, su çekilinceye dek pişirin. Ateşten aldıktan sonra süt, yumurta ve karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yağ ile suyu karıştırın. Bu karışımı bütün olarak yufkaların arasına sürüp, üç yufkayı üst üste koyun. Yufkaları önce dörde bölün, daha sonra her parçayı üçe kesin. Parçaların geniş kenarlarına patlıcanlı içi koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. 1.5 -2 gün buzluk ya da dipfrizde bekletin, daha su dolu bir kaseye batırıp, tepsiye dizin. Hepsine yumurta sarısı sürüp, üzerlerini bir bıçak yardımıyla karnıyarık şeklinde kesin ve kızgın fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 496
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 01:20
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 10:14
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 15:59
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 17:12
çok güzel bir tarif eline saglık
corleoni Tarih: 29.10.2005 13:29
eline sağlık kardes
DeNiZKiZi Tarih: 29.10.2005 06:33
Ellerine saglik kardesim