MALZEMELER

1 baş soğan
1 sap kereviz
3 adet patlıcan
1/2 kg olgun domates
1 çorba kaşığı kıyılmıŞ maydonoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket makarna
1 adet havuç
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Patlıcanların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp, tuzlayın. Birbuçuk saat kadar bu öylece beketin . Acı sularını sıkın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanı koyun. Orta ısılı ateşe koyup, kapağını kapatın. Arda bir karıştırarak soğanı kavurun. Soğan pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozla kereviz yaprağını katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, ıçındekileri 55-60 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Bir tavaya kalan zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte yağı kızdırın. İçine sıkılarak suyu iyice alınmış patlıcanları koyun. Karıştırarak onbeş dakika kadar kızartın. Patlıcanlar kızarınca, domatesli sosun içine boşaltın. Hepsini yirmi dakika daha orta ısılı ateşte pişirin. Makarnayı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra servis tabağına boşaltın. Üzerine sosunu döküp, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 447
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:09
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:22
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:51
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 04.11.2005 23:55
patlicanla makarna ne güzel olur eline saglık
DeNiZKiZi Tarih: 30.10.2005 03:28
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler