MALZEMELER

350 gr burgu makarna
1 mozzarella ya da dil peyniri
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
400 gr küp domates
zeytinyağı
rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
karabiber
patlıcanları
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin. Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun.
Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin. Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin. Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın.
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Süzdükten sonra domatesli sosu katın. Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin. Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun. Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin.
Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin. Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 656
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:16
tarif icin saol.. ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 15:11
ellerine sağlık
sakin75 Tarih: 03.07.2006 16:12
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 21:30
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:31
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:35
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
PALADAYI Tarih: 12.12.2005 10:55
Ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 21:28
eline saglık teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 29.10.2005 07:32
Ellerine saglik kardesim