tatlı tarifleri - şekerpare nasıl yapılır

Şerbet: 1 litre su, 1 kg. şeker., yaklaşık yarım limonun suyu. Şekerli su kaynamaya baslayınca 300′e kadar sayın, limon suyunu son anda ekleyip hemen ateşten alın. İyice soğutun.

* 1 su bardağı süt (250 ml.)
* 750 gr. kadar un (başlangıç olarak 3 su bardağı un ( 450 gr.) kullanın, sonradan hamuru toplamak için kalan unu kullanacaksınız)
* 250 gr. dolaptan yeni çıkmış soğuk tereyağ ya da margarin
* 3 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
* 2 avuç irmik
* 1 paket kabartma tozu
* 2 paket vanilya
* 2 yemek kasigi nişasta

1. Bütün malzemeyi yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. İstediğiniz büyüklükte toplar yuvarlayıp, hafifçe bastirarak tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve birer fındık yapıştırın. 180 C’de üzerleri kızarana kadar pişirin.
2. Şekerpareleri fırından çıkarır çıkarırmaz şerbetini dökün. 5 dakika sonra isterseniz altlarından kürdanla 3-4 kere delebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 359
favori
like
share