MALZEMELER

Hamur malzemesi

6.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
1 çorbakaşığı tozşeker
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı su

Püre malzemesi

1 çorbakaşığı beyaz rom
1 adet yeşil limon
500 gr mango

Garnitür malzemesi

500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da lor peyniri)
6.5 çorbakaşığı esmer şeker
2 çorbakaşığı çiğ krema
2 çorbakaşığı un
2 paket vanilya
3 adet yumurta
1 adet limon
frambuazn

4 Kişilik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin.
Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22-24 cm. çapında tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin. 10 dakika pişirin.
Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve yumurtaları ekleyip, çırpın. Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederk ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve peyniri de katarak bir defa daha çırpın. Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o-45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin. 2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 1/2 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 368
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 22:09
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:35
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:45
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 18:13
eline saglık kardeş
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:33
eline sağlık kardes çok güzele benziyo
DeNiZKiZi Tarih: 29.10.2005 07:32
Ellerine saglik kardesim