Faith Evans - Faith Evans Kimdir - Faith Evans Resimleri - Faith Evans Hakkında - Faith Evans Biyografisi

Faith Renée Evans (d. 10 Haziran 1973), ABD'li şarkıcı, söz yazarı, yapımcı, oyuncu ve yazar.



Coral Gables, Florida'da doğup Newark, New Jersey'de büyüyen Evans; müzik kariyeri için 1993'te Los Angeles'a taşındı. Bir süre Al B. Sure!'un geri vokalisti olarak çalıştıktan sonra, 1994'te Sean "Puff Daddy" Combs'un Bad Boy Records şirketinin ilk kadın sanatçısı oldu. 1995 ve 2001 yılları arasında her üçü de platin plak kazanan üç stüdyo albümü yayımladı.[1] 2003'te plak şirketinden ayrıldı ve Capitol Records ile anlaşma imzaladı.[2]

Müzik kariyerinin yanı sıra, 1993'te bir fotoğraf çekiminde tanıştıktan üç hafta sonra evlendiği New Yorklu rapçi Christopher "The Notorious B.I.G." Wallace'ın dul eşi olarak da tanınmaktadır.[3] Bu evlilik, Evans'ın o dönemde rap sahnesine hakim olan Batı Yakası-Doğu Yakası kavgasına karışmasına neden oldu ve B.I.G.'nin Mart 1997'de Los Angeles'ta henüz çözülmemiş bir cinayete kurban gitmesi sonrasında bu kavgayla ilişiği kalmadı.[3] 1997 yılında Puff Daddy ve 112 ile birlikte seslendirdiği ve B.I.G.'ye ithaf edilen "I'll Be Missing You" şarkısı, Evans'ın en büyük hiti oldu ve 1998 senesinde bir de Grammy Ödülü kazandı.[2]

Hobi olarak oyunculuk ve yazarlıkla da uğraşan Evans, beyaz perdedeki ilk deneyimini 2000 yapımı Turn It Up filmiyle yaşadı. Ayrıca, Evans'ın Keep the Faith: A Memoir adındaki otobiyografisi 2008'de Grand Central Publishing tarafından yayımlandı.

Diskografi

1995: Faith
1998: Keep the Faith
2001: Faithfully
2005: The First Lady

Filmografi

Turn It Up (2000)
The Fighting Temptations (2003)

Ödülleri ve adaylıkları

Grammy Ödülleri
2003, En İyi Modern R&B Albümü: Faithfully (Aday)
2002, En İyi R&B Grup Performansı: "Can't Believe" (Aday)
2000, En İyi R&B Grup Performansı: Heartbreak Hotel (Aday)
1999, En İyi R&B Kadın Vokal Performansı: "Love Like This Before" (Aday)
1998, En İyi R&B Grup Performansı: I'll Be Missing You (Kazandı)

BET Ödülleri
2002, En İyi Kadın R&B Sanatçısı (Aday)

Lady of Soul Ödülleri
2000, Göze Çarpan Müzik Videosu: "Love Is Blind" (Aday)
1996, En İyi Kadın R&B/Soul Albümü: Faith
1996, En İyi R&B/Soul veya Rap Yeni Sanatçı: "You Used to Love Me"

MTV Video Müzik Ödülleri
2000, En İyi Rap Videosu: "Love Is Blind" (Aday)
1999, En İyi R&B Videosu: "Heartbreak Hotel"
1997, En İyi R&B Videosu: "I'll Be Missing You"
1997, Viewer's Choice: "I'll Be Missing You" (Aday)

Soul Train Müzik Ödülleri
2006, En İyi Kadın R&B/Soul Albümü: The First Lady (Aday)
1998, Göze Çarpan Müzik Videosu: "I'll Be Missing You"

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 470
favori
like
share