Taylor Dayne - Taylor Dayne Kimdir - Taylor Dayne Resimleri - Taylor Dayne Biyografisi - Taylor Dayne Hakkında

Leslie Wunderman veya bilinen adıyla Taylor Dayne, (d. 7 Mart 1962) ünlü ABD'li bir şarkıcı, söz yazarı ve aktristir.



1962 doğumlu olan sanatçı, lise yılları boyunca devamlı olarak profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı. Seksenlerin sonuna doğru göze batmaya ve ün kazanmaya başlayan sanatçı müzik ile başladığı müzik hayatında çıkardığı ilk yedi tekliyle Amerikan müzik listelerinde ilk onda yer almıştır. Sanatçı, ayrıca dans listelerinin zirvesine kadar yükselen üç şarkıya sahiptir.
Başta, seksenlerin ortalarında Les Lee adıyla yayımladığı "I'm The One You Want" şarkısıyla tanınan sanatçı, daha sonraları ise ilk albümü "Tell It to My Heart"ı 1988'de yayımladı. Albümün getirdiği başarıların ardından bir sene sonra ikinci albümü "Can't Fight Fate"i yayınlayan Dayne, bu albümden çıkan "Love Will Lead You Back" ile ilk ve tek ABD'de zirveye oturan şarkısını elde etti.
Sanatçı daha sonra gittikçe daha az satan albümlere imza attı. Bununla beraber 1998'de yayımladığı albümü listelere dahi giremedi. Ancak on yıl aradan sonra 2008'de yeni albümü "Satisfied" ile gündeme gelen Dayne, eleştirmenlere göre bu albümle de beklenen başarıyı gösteremedi.

Diskografi

Albümler

1988 – Tell It to My Heart
1989 – Can't Fight Fate
1993 – Soul Dancing
1998 – Naked Without You
2008 – Satisfied

Tekliler

1987 – "Tell It to My Heart"
1988 – "Prove Your Love"
1988 – "I'll Always Love You"
1989 – "Don't Rush Me"
1989 – "With Every Beat of My Heart"
1990 – "Love Will Lead You Back"
1990 – "I'll Be Your Shelter"
1990 – "Heart of Stone"
1993 – "Can't Get Enough of Your Love"
1993 – "Send Me a Lover"
1994 – "I'll Wait"
1994 – "Original Sin"
1995 – "Say a Prayer"
1996 – "Tell It to My Heart" (remix)
1998 – "Whatever You Want"
1998 – "Naked Without You"
1999 – "Planet Love"
2002 – "How Many"
2003 – "Supermodel"
2007 – "I'm Not Featuring You"

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 252
favori
like
share