mezeler - meze tarifleri

Peynirli haydari malzemeleri

* 500 gram beyaz peynir
* 100 gram sıvı yağ
* 3 kilo buz
* 50 gram kırmızı biber
* 1 kilogram süzülmüş yoğurt
* Tuz

Peynirli haydari tarifi

Peyniri ılık suda tuzu çıkana kadar bekletip, tel süzgeçten geçirin. Yoğurt, yağ, biber katarak yumurta teli ile 5 dakika dövün. Bir tabağa düzgün şekilde yerleştirerek servis yapın.


Kerevizli Patates Püresi

Malzemeler;

* 1 kilogram patates
* 50 gram margarin
* 1 bardak kaynar süt
* 1 adet havuç
* 1 adet kereviz
* Dere otu
* İnce kıyılmış 2 adet taze soğan
* İnce doğranmış maydanoz

Hazırlanışı;

Kabukları soyulmuş ve 3-4′e bölünmüş patatesler haşlanıp, pişirilir. Ayrı bir kapta havuç ve kerevizler de haşlanıp rendelenir. Patatesler iyice ezilerek püre haline getirilip ateşe konur. Süt ve tuz ilave edilir, karıştırılır. Hazırlanan kereviz ve havuçlar ilave edilir. Yağ, maydanoz, taze soğan ve dere otunu ekleyip servis tabağına alınır. Süslenir. Afiyet olsun.


Patates Yuvarlama Tarifi
Malzemeler;

* 1 kilogram patates
* 1 baş sarımsak
* 2 çay kaşığı kimyon
* 2 çay kaşığı kırmızı biber
* Sumak
* 1 limonun suyu
* 2 çay kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı nane
* Tuz

Hazırlanışı;

Haşlanıp, rendelenmiş patatesin içine 1 baş dövülmüş sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, kimyon, nane ilave edilerek yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp bu topların kimisi kırmızı biberde, kimisi de sumağın içinde yuvarlanır. Servis tabağına alınır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share