MALZEMELER

100 gr beyaz peynir
4 adet patates
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
hamur için:
1 subardağı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
alabildiğince un
çörek otu
tuz


HAZIRLANIŞI

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada haşlanmış patatesleri ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve elinizle nescafe tabağı büyüklüğünde açın. İçine harctan koyun, rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru bükerek ve parmak uçlarıyla incelterek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörek otu serpip fırına sürün. Orta ısılı fırında çörekler pempeleşene kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 480
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:10
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:21
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:52
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 04.11.2005 23:21
paylaşımın için teşekkürler
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:41
teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 29.10.2005 07:30
Ellerine saglik kardesim