MALZEMELER

1 yarım kilo (1 paket) çubuk makarna
1 baş iri soğan
3 domates
yarım paket margarin
250 gr yağsız kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Çeyrek paket margarini tencereye koyun. Ince doğranmış soğanı öldürün. Karnıyarık içi hazırlar gibi kıymayı katın. Kıymanın yağsız olmasına özen gösterin. Kıyma suyunu salıp çeksin. Bu arada domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirin, çekirdekleri ve kabukları ayırın. Kıyma kıvama gelince önce süzdüğünüz domatesleri koyun, biraz pişsinler. Tuzu, karabiberi ayarlayın. Bir bardağa yakın su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Tuzlu kaynar suda makarnayı kırmadan haşlayın. Pişip yumuşayan makarnayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Ayırdığınız yağı bir tencerede eritin, süzülen makarnayı tencereye alın. Yağ iyice karışsın, makarnalar ısınsın. Sıcak makarnaları servis tabağına koyun, üzerine kaynamakta olan salçayı dökün.
Yanında rende kaşar veya sarmısaklı yoğurt ile servis edebirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 558
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 04.07.2006 23:49
Ellerine Saglik
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:28
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 00:40
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:38
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 12:38
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
PALADAYI Tarih: 12.12.2005 09:34
Ellerine sağlık kardeşim
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 20:33
eline emegine saglık
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:32
Ellerine saglik kardesim