[schild]MALZEMELER[/schild]

2 adet ekmek hamuru (ya da evde yoğurulmuş hamur
1/2 kg kıyma
maydanoz
1 adet iri kuru soğan
pul biber
karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
sarımsaklı yoğurt


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Hamurları lahmacun hamuru büyüklüğünde ve şeklinde açın ve teflon tavada pişirin. (Bu şekilde pişmiş olarak 10-15 adet hamur elde edilir) Ayrı bir tencerede soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymaların rengi dönünce salça, baharatlar ve maydanozu ilave edin. İyice pişene kadar ateşte bekletin. Bir tepsinin üzerine bir sıra hamur koyun bir sıra üzerine bu sosu sürün. Üzerine tekrar hamur ve tekrar sos şeklinde devam edin. Üst üste yığılmış olan bu hamurları dörde kesin. Sarımsaklı yoğurdu kaselere koyun. Üçgen şekilde dilimlenmiş olan bu hamurlar kıvrılarak yoğurda batırılarak yenir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:11
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:21
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:00
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:56
sağol kardes eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:24
ellerine kollarına Allah Güç versin.saol
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:31
Ellerine saglik kardesim