[schild]MALZEMELER[/schild]

[schild]Sebzeli iç için :[/schild]
1 çorbakaşığıl tereyağ (veya margarin)
1.5 çaykaşığı kıyılmış taze nane
yarım soğan
tuz, karabiber

[schild]Etli iç için :[/schild]
1 çorbakaşığıl tereyağ (veya margarin)
75 gram kıyılmış koyun eti
1/4 çaykaşığı zerdeçal
yarım domates
yarım soğan

4 Kişilik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Sebzeli içi hazırlamak içinn yağı eritin ve soğanları on dakika kadar çevirin. Nane ve zerdeçalı da katarak bir dakika daha pişirin. Bezelyeleri ve domatesi de ekledikten sonra kısık ateşte on dakika kadar pişirin.
Etli içi hazırlamak için yağı eritin ve soğanları beş dakika kadar çevirin. Baharatları
ve domatesi ilave edip 3 dakika kadar daha pişirin. Etleri karışıma kattıktan sonra, etler kahverengi renk alana kadar pişirmeye devam edin.
Fırını 200 derecede ısıtın. Erimiş yağla yufkaları iyice yağlayıp ikişerli gruplar yapın. Elde ettiğiniz iki katlı yufkaları, yaklaşık 20-22 cm. eninde uzun dikdörtgenler halinde kesin. Dikdörtgenlerin ucuna etli karışımdan koyarak üçgen şeklinde iki kez katlayın. Daha sonra sebzeli içten koyarak katlamaya devam edin.
Eritilmiş yağı yufkların üzerine sürüp yağlı kağıda yerleştirin. 25-30 dakika kadar pişirip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 354
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:08
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:23
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:55
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:59
:70:ellerin det :70: görmesin :70:
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:19
paylaştığınız için saolunuz
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:25
Ellerine saglik kardesim