Malzemeler

3 adet ayva
10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Çay kaşığının uç kısmı ile kırmızı gıda boyası
Pişmaniye
Çikolata sos

Yapılışı

Ayvaların kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünerek ortalarındaki çekirdekli sert kısım çıkartılır.
Tencereye yerleştirilen ayvaların çukur kısımlarına toz şeker serpilir.
Ayvaların orta kısımlarından çıkartılan çekirdekler tencereye aktarıır.
Çekirdekler, ayva tatlısının suyunun jöle kıvamında olmasını sağlar.
Su ile gıda boyası karıştırılarak ayvaların üzerine dökülür.
Ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.
Ayvalar pişerken gıda boyasının eşit dağılması için ayvaların çevrilmesi gerekir.

Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız, su yerine vişne suyu kullanabilirsiniz.

Ayvalar servis yapılırken ortalarındaki çukur kısımlara pişmaniye yerleştirilerek çikolata sos ile servis yapılır.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 707
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 02.11.2009 01:57
ayva tatlısını geçen kış denemiştim çokta güzel olmuştu
ama pişmaniyeli değildi..
bunuda denemeliyim
küçük oğlum çok seviyor bu tatlıyı
ellerinize sağlık,paylaşım için teşekkür ederim