Malzemeler:
2 kabak
2 dal dereotu
1-2 dal taze sogan
1 çorba kasigi un (30 gr)
1 yumurta aki
1 tatli kasigi rendelenmis kasarpeyniri ya da beyazpeynir
Kizartmak için siviyag
Tuz, karabiber
TARIFI:
Kabaklari temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sikin. Yumurta akini ayri bir kapta kar halinde çirpin. Dereotunu ve taze soganlari yikayip kiyin. Unu bir kaba alip kasarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayin. Dereotu, taze sogan ve kabagi ekleyip karistirin. Yumurta akini azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karisim elde edinceye kadar karistirin. Kizartmak için siviyagi tavada kizdirip kabakli karisimdan kasik kasik alarak ilave edin. Iki tarafi da kizarinca kâgit havlu üzerine alip fazla yagini çektirin. Sicak olarak servis yapin.