A Farewell To Dragons - 2009

Son güncelleme: 02.11.2009 03:37
  • noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage



    Ruslardan yeni bir fantastik macera
    Senelerdir büyük veya küçük çaplı Rus kökenli firmalar, farklı projeleri ile sürekli olarak piyasa içinde bulunuyor. Ne yazık ki, genelde kullanıcılara sunulan oyunlar vasatı aşamıyor. Tabii ki arada sağlam isimler de olmuyor değil, ancak hep bir eksiklik söz konusu. Her ne kadar durumlar böyle olsa da, Rusyada gerçekleştirilen yerel oyun fuarları, sadece ülkelerinde kendi dillerinde yayınladıkları projeleri var. Her daim oyun sektöründe birbirlerine destek veriyorlar. Rusyadan çıkan oyunların da aslında temelinde sağlam cevherler var. Ünlü Rus yazarların kitaplarını ele alan bazı yapımlarla karşılaştık, şimdi de bu zincire yeni bir halka daha ekleniyor.

    İlginç konsept

    A Farewell to Dragons, ünlü Rus yazarlar Sergey Lukyanenko ve Nikolay Perumovun romanından uyarlanıyor. Aslında her iki isimde bize yabancı değil. Sergey Lukyanenko, World of Watches roman serisinin yaratıcısı. Seri, beyaz perdeye aktarılan ve ülkemizde de vizyona giren Night Watch ile başlıyor, daha sonra ise Day Watch, Twilight Watch ve Last Watch kitaplarıyla dörtleme (Tetralogy) olarak devam ediyor. Nikolay Perumov ise Orta Dünyada geçen ve Yüzük Savaşının 300 yıl sonrasını ele alan Ring of Darkness serisi ile tanınıyor. Oyunumuza bu bağlamda dönersek, Orta Dünyada felaket dolu zamanlar başlamıştır ve kader yapımın başkarakteri olan Victorun üstündedir. Victor dört elementi öğrenmeli, gücün efendisi olmalı ve gereğini yerine getirmelidir.

    "Victor'un macerasında yer alacak bu güzellik yapımda bulunan karakterlerden biri."

    Senaryo açıkçası Orta Dünyada geçen ünlü çizgi film Avatar: The Last Airbenderı yansıtıyor dersem pek yanılmış olmam. Avatarda da dört elemente hükmeden Aangın hikayesi işleniyordu. Yapımda klasik parti tabanlı bir sistem yer alacak, yani sadece Victor ile tek başımıza dolanmayacağız. Oyunda mistik büyücü Telle, Loy Iver gibi farklı kahramanlar da olacak. Diğer noktalardan bahsedecek olursak; konu gereği de bahsettiğim hükmedeceğimiz dört element var. Bunlar haricinde Totem büyüleri, kılıcımız ve ateşli silahlar emrimizde olacak. Element büyüleri gündüz daha etkili olacak. Savaş zamanları dikkatli olmamız gerekecek, gerek uyguladığımız taktik, gerek yapacağımız ataklar savaşların gidişatını değiştirecek.

    Şimdilik buraya kadar

    Oyun boyunca çeşitli yerlerde bulunacağız, farklı karakterlerle etkileşime gireceğiz. Yapacağımız görevlerin tek düze olmayacağı ve çeşitli çözüm yollarına sahip olacakları söyleniyor. Grafiksel anlamda yapım çok fazla şey vaat etmese de, içerik olarak çeşitli ve ilginç olacağına benziyor.



    İşletim Sistemi: Windows 2000/XP
    İşlemci: 1,5 GHz
    Bellek: 512 MB
    Ekran Kartı: 128 mblık nVidia GeForce FX 5700 veya ATI Radeon 9600
    Ses kartı: DirectX uyumlu
    Sabit disk: 3 GB boş sabit disk alanı
    CD ROM: DVD ROM
#02.11.2009 03:37 0 0 0