[span=Cyan]MALZEMELER[/span]

4 su bardağı un
½ litre ayran
1 baş sarımsak
1.5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

Bir kaba un ve tuzu koyup yeteri kadar su ekleyerek hamurunuzu iyice yoğurun. Daha sonra hamurunuzu parçalara bölün. Böldüğünüz parçalardan oklava yardımı ile yufkalar açın. Hazırladığınız yufkaları saç üzerinde pişirin. Pişirdiğiniz yufka ekmeğini uzunluğuna rulo yaptıktan sonra 4-5 cm büyüklüğünde lokmalar kesin. Her bir yufkaya aynı işlemi yapın. Sarmısağı dövün ve ayranın içerisine ilave edip karıştırın. Kestiğiniz lokmaları sarmısaklı ayrana bandırıp dikine ve yanyana sıkışık bir şekilde fırın tepsisine dizin. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Bir kapta tereyağını kızdırıp fırından çıkan yemeğin üzerine dökün. Servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 386
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 01:52
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
missx Tarih: 22.02.2006 11:35
ismide ilginç tarifide ilginç valla..sağol
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:19
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:00
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:55
bilmediğimiz ne çok sey varmış
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:26
paylaşım için tşk
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:22
Ellerine saglik kardesim ilginc bir ismi var :5: