SÜTLÜ BÖREK

Son güncelleme: 28.02.2006 01:19
  • MALZEMELER

    750 gr süt
    6 adet yufka
    4 adet yumurta
    300 gr kaşar peyniri
    1 adet küçük margarin
    1/2 demet maydanoz


    HAZIRLANIŞI

    Yumurtalar, eritilmiş margarin ve süt, bir kaba koyulup karıştırılır. Diğer bir kapta ince kıyılmış maydanozla, peynir ve tuz karıştırılır. Bir yufka yağlanmış tepsiye yayıldıktan sonra sütlü karışımdan dökülerek ıslatılır, diğer yufkalar da sıra ile ve büzüp tepsiye yerleştirilir ve aralarına bolca sütlü karışımdan dökülür. Maydanozlu iç böreğin orta katına yerleştirip işleme devam edilir. Son kalan yufka da ilk yufka gibi, sütlü karışımdan bolca sürülüp böreğin üzerine ters olarak kapatılır. Artan sütlü karışım dökülüp, fırına sürülür.
#19.10.2005 00:39 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#28.10.2005 22:19 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.10.2005 23:32 0 0 0
  • ellerin dert görmesin
#29.10.2005 13:51 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:04 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:16 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 01:19 0 0 0