MALZEMELER

yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali
1 su bardağı tozşeker
1 paket tereyağ (veyaa margarin)
3 çorbakaşığı süt
1 su bardağı un
125 gr mısır nişastası
4 gram granüle maya
3 yumurta
50 gr dövülmüş badem

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın. Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın. Yumurtaları bir seferde katın. Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın. Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın. Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın. Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 507
favori
like
share
liamsi Tarih: 18.03.2006 22:41
Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
DİDEM Tarih: 07.03.2006 14:49
ellerine sağlık güzele benziyor.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:59
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:29
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 01.12.2005 23:10
paylaşım için teşekkürler
corleoni Tarih: 30.10.2005 19:27
eline sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:18
Ellerine saglik kardesim