MALZEMELER

8 kişilik
8 adet kare katlı hamur
2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
harcı için:
400 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 yemek kaşığı maydanoz
karabiber
tuz
kekik


HAZIRLANIŞI
Soğanı ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra içini çıkarın ve onu da küp küp doğrayın. Tereyağını kızdırın, soğanı ve etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça ve 1 su bardağı suyu ilave edin ağzı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açık tutup suyu çektirin. Biber, maydanoz ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurların kenarlarını yumurtalayın ve ortalarına da harcı koyun. Hamurun köşelerini etin üzerine kapatın. Ters çevirip üzerini de yumurtalayın. Buzdolabında 25 dakika bekletin ve önceden 220 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:13
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:04
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:50
sağol kardes
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:33
talaş gibi dediğine göre talaş gibi bir görüntü vermesin.
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:18
Ellerine saglik kardesim