TATAR MANTıSı

Son güncelleme: 28.02.2006 01:15
  • MALZEMELER

    soğan
    kıyma
    yoğurt
    tereyağ
    1/2 kg un
    karabiber
    kırmızı biber
    1 adet yumurta
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Un, yumurta ve bir miktar tuzu, suyla birlikte yoğurun. Islak bir bez altında 15 dakika dinlendirin. Hazır yufka kalınlığında açın. 3 santimlik paraçalara bölün. Soğanı kıymanın içine rendeleyin, karabiber ve bir miktar tuz koyun. Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin. Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın. Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın. Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın.
#19.10.2005 00:46 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#28.10.2005 22:17 0 0 0
  • mantının tatarı kayseriye rekabet güzel.
#28.10.2005 23:35 0 0 0
  • denemek lazım
#29.10.2005 13:49 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:05 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:18 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 01:15 0 0 0