[schild]MALZEMELER[/schild]

soğan
kıyma
yoğurt
tereyağ
1/2 kg un
karabiber
kırmızı biber
1 adet yumurta
tuz


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Un, yumurta ve bir miktar tuzu, suyla birlikte yoğurun. Islak bir bez altında 15 dakika dinlendirin. Hazır yufka kalınlığında açın. 3 santimlik paraçalara bölün. Soğanı kıymanın içine rendeleyin, karabiber ve bir miktar tuz koyun. Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin. Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın. Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın. Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:15
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:18
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:05
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
corleoni Tarih: 29.10.2005 14:49
denemek lazım :85:
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:35
mantının tatarı kayseriye rekabet güzel.
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:17
Ellerine saglik kardesim