Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 1/2 yemek kaşığı biber salçası (öncü marka kullanıyorum)
5-6 dal minik doğranmış taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz-karabiber

Süslemek için-

Salatalık ve maydanoz yaprakları

Yapılışı

Kırmızı mercimek bir su bardağı su ile haşlanıp suyu çektirilir.
Bulgurun üzerine kaynar su dökülür,üzerine kapak kapatılıp yumuşaması sağlanır.

Haşlanmış mercimek-taze soğan ve ceviz rondodan geçirilir.
Elde edilen karışıma, kalan malzemeler ilave edilir ve yoğurulur.
Karışımdan minik parçalar alınarak top şekli verilir.
İnce dilimlenmiş salatalıkların üzerine yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 325
favori
like
share