Milföy ve Ispanakla Kaplı Kuzu

Son güncelleme: 02.11.2009 12:43
  • noimage

    Malzemeler

    Kemiği alınmış kuzu kol
    11 adet kare milföy hamuru
    500 gr ıspanak
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 adet soğan
    2 adet yumurta sarısı
    Tuz-karabiber
    1 adet kesme şeker

    Yapılışı

    Çelik tencereye, yıkanmış ve fazla yağları alınmış kuzu eti aktarılır.
    Etin her tarafı kızarana kadar kuvvetli ateşte çevrilir.
    İyice kızarınca, tuz ve karabiber serpilerek kapağı kapatılır ve çok çok kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilir.
    Ara sıra kontrol edilir.
    Ispanak ve soğan temizlenip doğranır.
    Tereyağı ile küp küp kesilmiş soğanlar sotelenir,tuz-karabiber ve kesme şekerle tatlandırılır.
    Ispanak eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur.
    Unlanmış bir zemine,9 adet milföy karesi hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirilir.
    Merdane yardımı ile bir miktar incelterek,karelerin birbirine yapışması sağlanır.
    Hamur yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye aktarılır.
    Hamurun üzerine sote edilmiş ıspanak,üzerine de et yerleştirilerek rulo yapılır.
    2 adet milföy hamur ruleti ile şerit şerit kesilerek rulonun üzerine yerleştirilir.
    Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Dilimlenerek servis yapılır.

    Alıntı
#02.11.2009 12:43 0 0 0