Et Soteli Profiterol

Son güncelleme: 02.11.2009 12:53
  • noimage

    Malzemeler

    Profiterol topları
    250 gr kuşbaşı doğranmış antrikot
    1 küçük soğan küp küp doğranmış
    2 adet rende domates
    1 yemek kaşığı un
    1 adet kesme şeker
    1 kahve fincanı kırmızı şarap
    Tuz-karabiber-pulbiber
    1/2 su bardağı sıcak su
    Burger peyniri

    Yapılışı

    Isıtılmış çelik tencerede etler sotelenir.
    Et suyunu çekince soğan ilave edilerek öldürülür.
    Un ve şeker eklenerek çevrilir.
    Domates-tuz ve karabiber konur.
    Domates, suyunu çekene kadar sotelenir ve şarap ilave edilerek kaynatılır.
    Su eklenip etler pişene kadar pişirilir.
    Profiterol topları yatay olarak ikiye kesilir ve arasına tatlı kaşığı yardımı ile pişirilen et sote yerleştirilir.
    Kapakları kapatılır üstlerine uygun büyüklükte kesilmiş peynir konularak pulbiber serpiştirilir.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar bekletilir.

    Alıntı
#02.11.2009 12:53 0 0 0