Malzemeler

50 gr kıyılmış sütlü çikolata (kuvertür)
200 gr kıyılmış bitter çikolata (kuvertür)
125 ml krema
1 yemek kaşığı konyak
1 yemek kaşığı tereyağ

Topları bulamak için-

50 gr file badem
50 gr file şam fıstık

Yapılışı

Krema, kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içine çikolatalar ve tereyağ eklenir.
Çikolata ve yağ eriyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırılır.
Biraz soğuyunca konyak ilave edilip karıştırılır.
Karışımın üzeri streç filmle kaplanır.
Katılaşana kadar buzdolabında yaklaşık 1-2 saat bekletilir.
Çikolata buzdolabından çıkartılır ve karışımdan bir tatlı kaşığı dolusu
parçalar alınarak elle yuvarlamak
suretiyle top şekli verilir.
File badem ve şam fıstığı ayrı ayrı tabaklara konur.
Topların yarısı bademe diğer yarısı da şam fıstığına bulanır.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 462
favori
like
share
Miss-li MeLek Tarih: 11.03.2010 21:11
Iyyy tatlıda konyakk töbee töbeee

konuşmanıza biraz çeki düzen verir misiniz??
yapılan paylaşıma saygı duymak gibi bir sorumluluğumuz var
Betübüşko Tarih: 11.03.2010 16:41
Iyyy tatlıda konyakk töbee töbeee