Konyaklı Çikolata Topları

Son güncelleme: 11.03.2010 20:11
  • noimage

    Malzemeler

    50 gr kıyılmış sütlü çikolata (kuvertür)
    200 gr kıyılmış bitter çikolata (kuvertür)
    125 ml krema
    1 yemek kaşığı konyak
    1 yemek kaşığı tereyağ

    Topları bulamak için-

    50 gr file badem
    50 gr file şam fıstık

    Yapılışı

    Krema, kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içine çikolatalar ve tereyağ eklenir.
    Çikolata ve yağ eriyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırılır.
    Biraz soğuyunca konyak ilave edilip karıştırılır.
    Karışımın üzeri streç filmle kaplanır.
    Katılaşana kadar buzdolabında yaklaşık 1-2 saat bekletilir.
    Çikolata buzdolabından çıkartılır ve karışımdan bir tatlı kaşığı dolusu
    parçalar alınarak elle yuvarlamak
    suretiyle top şekli verilir.
    File badem ve şam fıstığı ayrı ayrı tabaklara konur.
    Topların yarısı bademe diğer yarısı da şam fıstığına bulanır.

    alıntı
#02.11.2009 13:13 0 0 0
  • Iyyy tatlıda konyakk töbee töbeee
#11.03.2010 15:41 0 0 0
  • Iyyy tatlıda konyakk töbee töbeee

    konuşmanıza biraz çeki düzen verir misiniz??
    yapılan paylaşıma saygı duymak gibi bir sorumluluğumuz var
#11.03.2010 20:11 0 0 0