Krema Türk Mutfağında çok sık kullanılan bir malzeme değildir ancak yeni lezzetlere açık olmak gerekir. Fırında kremalı patatesin tadına baktığınızda neden daha önce yemedim diyebilirsiniz.



Malzemeler,

* 5 adet orta boy patates
* 1 paket süt kreması
* 3 diş sarımsak
* Yarım su bardağı süt
* Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz

Hazırlanışı,

1. Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
2. Fırın tepsisini yağlayıp patatesleri dizin.
3. Sarımsakların kabuklarını soyup dilimleyin.
4. Patateslerin üzerine dizin.
5. Krema ve sütü bir kâsede iyice karıştırın.
6. Karışımı patateslerin üzerinde gezdirip iyice yayıp tuzunu serpin.
7. Patatesler pişip fırından almadan önce üzerine kaşar peynirini yayın.
8. Peynir kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun

Not: Sarımsak sevmiyorsanız eklemeseniz de olur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 384
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:41
Paylaşımınız için teşekkürler...