Malzemeler

2 su bardağı ev yapımı erişte
100 gr tereyağ
1 adet küçük soğan
Tuz-karabiber
Rende tulum peyniri
İri doğranmış ceviz


Yapılışı

Tencerede tereyağ eritilir,küp küp kesilmiş soğanla sotelenir.
Sotelenen soğana, erişte aktarılıp kızarana kadar kavrulur.

Tuz-karabiber ve tencerenin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilir.
Pilav yapar gibi, suyunu çekene kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.

Ceviz tavada sotelenir.
Servis tabağına erişte alınarak üzerine rende peynir ve ceviz serpiştirilir.
alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 237
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 02.11.2009 14:28
cevizli çok güzel oluyor
ellerinize sağlık,
paylaşım için teşekkür ederim