Malzemeler

2 adet tombiş kabak
2 adet yumurta
1/2 soğan (küp küp doğranmış)
1 adet domates
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Yapılışı

Kabakların tepeleri kesilerek ,alt kısımlarının içleri kabak oyucu veya tatlı kaşığı ile boşaltılır.

Kase formundaki kabaklar tuzlu suda haşlanır.

Tavaya zeytinyağı soğan ve küp kesilmiş biberler aktarılarak sotelenir,ardından minik küp formunda kesilen domatesler-tuz-karabiber eklenerek domateslerin ölmesi sağlanır.

Haşlanmış kabakların 3/4 lük kısmına karışım yerleştirilerek üzerlerine yumurta kırılır.

Kabaklar pyrexe alınarak önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yumurtalar istenen kıvamda pişene kadar bekletilir.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 223
favori
like
share