Tavuklu Rulolar

Son güncelleme: 02.11.2009 13:41
  • noimage

    Malzemeler

    250 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
    4 yemek kaşığı labne peynir
    1 yemek kaşığı hardal
    Tuz-karabiber
    2 adet havuç
    10-15 adet kornişon turşu
    Lavaş ekmeği
    Taze soğanın yeşil kısımları

    Yapılışı

    Havuçlar sirke ve tuz ilave edilmiş suda haşlanır.
    Kornişon ve havuçlar kibrit çöpü formunda doğranır.

    Haşlanıp,küçük parçalara bölünmüş tavuk-labne peynir-hardal-tuz ve karabiber karıştırılarak macun kıvamına getirilir.

    Şerit şerit kesilmiş olan lavaşların ucuna tavuklu karışım - havuç ve kornişon konarak rulo sarılır.
    Sıcak suda 2-3 dakika bekletilen taze soğan sapları süzülür ve kesilerek ince şeritler elde edilir.

    Tavuk ruloları, şerit halindeki soğan saplarıyla bağlanarak servis yapılır.

    alıntı
#02.11.2009 13:41 0 0 0