Malzemeler

250 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
4 yemek kaşığı labne peynir
1 yemek kaşığı hardal
Tuz-karabiber
2 adet havuç
10-15 adet kornişon turşu
Lavaş ekmeği
Taze soğanın yeşil kısımları

Yapılışı

Havuçlar sirke ve tuz ilave edilmiş suda haşlanır.
Kornişon ve havuçlar kibrit çöpü formunda doğranır.

Haşlanıp,küçük parçalara bölünmüş tavuk-labne peynir-hardal-tuz ve karabiber karıştırılarak macun kıvamına getirilir.

Şerit şerit kesilmiş olan lavaşların ucuna tavuklu karışım - havuç ve kornişon konarak rulo sarılır.
Sıcak suda 2-3 dakika bekletilen taze soğan sapları süzülür ve kesilerek ince şeritler elde edilir.

Tavuk ruloları, şerit halindeki soğan saplarıyla bağlanarak servis yapılır.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 299
favori
like
share