Malzemeler

10 dilim somon balığı
4 yemek kaşığı dijon hardalı
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Dereotu
Karabiber-tuz

Yapılışı

Somonların iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.
Hardal-esmer şeker ve kıyılmış dereotu karıştırılır.
Somonların üzeri hardallı karışım ile kaplanıp,yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir.
Isıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirilir,daha sonra ızgara kısmı açılarak üst kısımlarının kızarması için 10 dakika kadar fırında tutulur.

Deniz börülcesi için

500 gr deniz börülcesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak

Deniz börülcesinin kök kısmı kesilip,iyice yıkanır.
Kaynamakta olan suya börülceler yerleştirilip 10-12 dakika haşlanır.
Süzdürülüp , rengini koruması için bir süre buzlu suda bekletilir.
Zeytinyağ-limon suyu ve sarmısak çırpılarak sos elde edilir.
Deniz börülcelerinin kalın kısımlarından tutularak diğer elle börülceler aşağıya doğru çekilir,bu işlemle içindeki kılçıklar çıkar.
Ayıklanan börülceler sosla karıştırılır,sosun içine çekmesi için en az bir saat bekletilir.

Börülce deniz kenarında yetişen bir bitki olduğu için çok tuzludur,haşlama işleminde tuz kullanılmaz.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 460
favori
like
share