Malzemeler

400 gr fıstıklı dondurma
300 gr limonlu dondurma
800 gr çilekli veya vişneli dondurma
1 su bardağı damla çikolata
Çok az miktarda kırmızı ve yeşil gıda boyası

Yapılışı

Dondurmalar dondurucudan çıkartılıp,hafifçe yumuşamaları sağlanır.
Orta büyüklükte çukur bir kasenin iç kısmı streçle kaplanır.
Fıstıklı dondurmaya bir fiske yeşil gıda boyası ilave edilerek karıştırılır ve streçlenen kısmın tüm iç yüzeyini kaplayacak şekilde 1 parmak kalınlığında yayılır.(karpuzun dış kabuğunu elde etmek için)
Dondurucuda bekletilir.

Üzerine,yeşil yüzeyin tamamını kaplayacak şekilde,ince bir tabaka limonlu dondurma yerleştirilip donması sağlanır.(kabukla kırmızı kısım arası)

Çilekli dondurmaya bir fiske kırmızı gıda boyası ve çekirdek görüntüsü sağlamak için damla çikalatalar ilave edilerek kasenin geri kalan kısmına yerleştirilir. Yüzey kısmı spatüla ile düzleştirilirek dondurulur.

Dondurucudan çıkartılıp kase ters çevrilerek karpuz görünümlü dondurmanın etrafındaki streç film çıkartılır.
Dilimlenerek servis yapılır.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 324
favori
like
share
Betübüşko Tarih: 11.03.2010 16:39
aaaa süper yhaa teşekkürler