Malzemeler

1/2 kg taze börülce
3 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
2 adet haşlanmış pancar-1 yemek kaşığı pancar suyu (haşlama yapılan su)
tuz

Yapılışı

Börülceler ayıklanır ve arzu edilen boyda kesilir.
Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülmesi için süzgece alınır.

Servis tabağına alınıp üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilir.
Pancarlar yıkanır sapları kesilir, kabukları soyulmadan( daha iyi renk vermesi için ) dilimlenir ve yumuşayana dek haşlanır.

Soğuyan pancarların kabukları soyulur.
Robota pancarlar-ekme dilimleri-sarımsak-zeytinyağı-sirke-pancar suyu ve tuz aktarılarak püre kıvamına getirilir.Çok yoğun olursa,pancar suyu ile inceltilir.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 299
favori
like
share