Malzemeler

3 adet patates
4 adet havuç
2 buket brokoli
Zeytinyağı
Limon suyu
Hardal
Tuz
1 kase süzme yoğurt
1 dal biberiye

Yapılışı

Sebzeler ayrı ayrı haşlanır.

Haşlanan patatesler ezilir,içine zeytinyağı-limon suyu ve tuz ilave edilerek püre yapılır.

Brokolide robottan geçirilir,içine zeytinyağı-limon suyu-hardal ve tuz eklenir.
3 adet havuça tuz -zeytinyağı ve limon suyu karıştırılarak robotan geçirilir.
Çukur bir kaseye streç film kaplanır ve alt kısma brokoli püresi ortaya havuç püresi üst kısma da patates püresi yerleştirilir.

Buzdolabında 25-30 dakika bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilir ve streç film çıkartılır,üzerine spatula yardımıyla süzme yoğurt sürülür.
Kalan havuçdan şeritler kesilerek yoğurdun üzeri süslenir.

Arzu ederseniz havuç püresinden 1 tatlı kaşığı ayırıp,onlarla çok minik havuçlar yapıp biberiye nin yeşil dallarını ortalarına saplayıp, pastaya yerleştirebilirsiniz.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 810
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:41
Paylaşımınız için teşekkürler...