Malzemeler

5 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış,minik doğranmış havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı

Haşlanmış patatesler ezme aleti veya çatal yardımı ile püre haline getirilir.
Zeytinyağı-sirke ve tuz ilave edilir.

Bezelye ile havuca zeytinyağı ve tuz konur.
Küçük boy kelepçeli kalıp veya herhangi bir çukur kalıp streçlenir.
Bezelye ve havucun yarısı konur.

Üzerine patates püresi ve tekrar bezelye ve havuç yerleştirilerek üzeri spatula ile düzleştirilir.

10-15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1927
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:40
Paylaşımınız için teşekkürler...