Tavuk Döneri

Son güncelleme: 02.11.2009 14:43
  • noimage

    Malzemeler

    500 gr tavuk göğüs eti
    2 adet domates
    Tuz-karabiber-pul biber
    2 adet salatalık
    Lavaş ekmeği

    Yapılışı

    Tavuk, dondurucuda yarı donuk hale gelene kadar bekletilir,keskin bir bıçakla ince ince döner gibi dilimlenir.
    Bir adet domates rendelenir ,içine tavuk dilimleri-tuz-karabiber-pul biber eklenerek bir saat buzdolabında dinlendirilir.
    Teflon tavada çok az tereyağ eritilir ve dinlendirilen tavuk döneri ister üzerindeki domates
    sosu ile ister sos kağıt havlu ile silinip kızarana kadar pişirilir.
    Arzu edilirse kekik serpilir.
    Lavaş ekmekleride ısıtılarak istenen formda kesilir.
    Domates ve salatalıklar dilimlenir.
    Lavaşların arasına kat kat tavuk döneri -domates -salatalık yerleştirilerek servis yapılır.


    alıntı
#02.11.2009 14:43 0 0 0