Malzemeler

4 adet yumurta akı
150 gr toz şeker
150 gr pudra şekeri
100 gr bitter çikolata
400 gr vişne ve karadut
450 gr krem patiseri

Krem patiseri malzemeleri

350 gr süt
1 adet yumurta
100 gr toz şeker
70 gr un

Krem patiserinin yapılışı

Süt-yumurta ve toz şeker orta hararetli ocakta pişirilmeye başlanır.
Yavaş yavaş un eklenir ve dikkatli bir şekilde karıştırılarak pişirilir.
Krema iyice koyulaşana kadar pişirilir.
Ateşten alınıp,soğuyana kadar karıştırılır.
Bir saat buzdolabında bekletilir.

Bezelerin yapımı

Yumurta akları toz şekerle karıştırılarak mikserle 7-8 dakika çırpılır.
Karışım iyice beyazlaşınca pudra şekeri ilave edilerek iki dakika daha çırpılır.
Karışım sıkma torbasına konarak yağlı kağıt kaplanmış tepsiye, yaklaşık 20 cm çapında bir daire olacak şekilde sıkılır,spatula ile üzeri düzeltilip ,kenarı yine sıkma torbası ile çember halinde bordürlenir.
110 derece fırında 120 dakika pişirilir.
Soğuyunca iç kısmına benmari usulü eritilen çikolata sürülür.
Çikolatanın üzerine de krem patiseri sürülür ve en üste meyvalar yerleştirilerek servis yapılır.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share