Malzemeler

2 paket kare kakaolu bisküvi
2 poşet krem şanti
1 1/2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1/4 paket tereyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 avuç şam fıstığı
2 adet şeftali

Kreması
2 fincan süt
1 paket kakao
1 1/2 fincan şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı

Krem şanti-süt-kakao-pudra şekeri ve tereyağ 20-25 dakika mixer ile çırpılır.
Bisküviler iyice ufalanır,ceviz ve fıstıkla beraber hepsi karıştırılır.

Yuvarlak çukur bir cam kabın içine streç film kaplanır.
Karışım kaseye aktarılır.
Bir gece buzlukta bekletilir.

Krema malzemelerinin kuru olanları tencereye aktarılır, yavaş yavaş süt eklenir.
Karıştırılarak pişirilir.
Ertesi gün üzerine, soğutulmuş krema sürülür.
İnce ince kesilmiş şeftali dilimleri ile süslenir.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 313
favori
like
share