Malzemeler

125 gr un
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşiğı keten tohumu
60 ml süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı


Malzemeler karıştırılır,ardından elle yoğurulur.Kuru olması halinde bir miktar süt eklenir.
Mutfak tezgahına biraz un serpilir ve hamur biraz daha yoğurularak top haline getirilir.

Hamur iki parçaya bölünür ve 2-3 mm kalınlığında açılır.
Çatalla üzerine delikler açılır.

Hamurdan üçgen parçalar kesilerek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 482
favori
like
share
DİDEM Tarih: 11.12.2009 22:10
keten tohumu lezzet katıyor ,eminimki güzel bir kraker
denemek gerek teşekkürler
hhadise Tarih: 10.12.2009 10:03
teşekkürler