Malzemeler

1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 küçük kutu krema
1 kutu dondurulmuş vişne
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Tencereye, 1 su bardağı toz şeker-mısır nişastası ve un konur.
Süt ,kuru karışıma yavaş yavaş ilave edilir.
Karıştırılarak pişirilir,ılınınca krema ve vanilya karıştırılır.
Muhallebi, kaselerin yarısına kadar taksim edilir.
Vişne-nişasta ve şeker karıştırılarak pişirilir.
Ilınınca muhallebilerin üzerine dökülür.

Daha lezzetli ve daha kalorili istenirse :
Vişneli karışım piştikten sonra sıcakken damla çikolata ilave edilir.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 387
favori
like
share