Malzemeler

1 tavuğun göğsü
1 adet limon
1 adet yumurta
6 silme yemek kaşığı un
50 gr iç şam fıstık

Yapılışı

Tavuk 15 dakika haşlanır.
Fıstıklar 20 dakika sıcak suda bekletildikten sonra kabukları soyulur.
Tavuk suyuna,su ilave edilerek 6 su bardağına tamamlanır ve kaynatılır.
Yumurta çırpılarak içine limon suyu tuz ve un ilave edilir.

Çorbanın suyundan kaşık kaşık alınarak terbiye inceltilir,akıcı kıvama gelince tencereye dökülür.
Tavuk etleri arzuya göre,ister küçük küçük kesilerek fıstıklarla çorbaya eklenir ve bir taşım kaynatılır.

İstersekte ,tavuk parçalarını ekleyip el blenderı tutulur ve ardından fıstıklar konarak bir taşım kaynatılır.
Üzerine tereyağ ile kırmızı biber kızdırılıp dökülür.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 298
favori
like
share