MALZEMELER

½ paket fiyonk makarna
4 adet milföy hamuru
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 kalıp beyaz peynir
yeteri kadar tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI

Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir. Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır. Bu karışım hamurun üzerine dökülür. Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 449
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 22:10
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:33
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:47
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
casper Tarih: 09.11.2005 21:47
ellerine sağlık ama gerçeğini tercih ederim....... :85:]
SU-PERISI Tarih: 04.11.2005 23:57
su böregi ne güzel olurdu şimdi eline saglık
corleoni Tarih: 29.10.2005 15:08
sağol kardes
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:11
Ellerine saglik kardesim