Malzemeler

500 gr vişne
200 gr toz şeker
10-12 dilim kabukları alınmış beyaz ekmek
2 su bardağı su

Yapılışı

Vişnenin bir kısmı süsleme için ayrılır,geri kalan su ve şekerle birlikte kaynatılır.
Soğumaya bırakılır.
Ekmek dilimleri kullanılacak kap büyüklüğünde, kabı ekmek dilimlerinin üzerine ters çevirerek
bıçakla kesmek suretiyle 12 adet yuvarlak elde edilir.
Kalan ekmekle kabın etrafı için,şeritler kesilir.
Kesilen ekmekler vişne şurubu ile ıslatılır.
Altı adet kabın altına, birer adet yuvarlak ve yanlarına da şeritler yerleştirilip ortalarına kaynatılmış vişneler konur.
Üst kısımları da, yuvarlak dilimlerle kapatılır.
Kaplar streç film ile kaplanır.
Kapların üzerine, ağırlık yapması için küçük kaplar konarak bir gece bekletilir.
Dikkatli biçimde kaplar ters çevrilerek tabağa aktarılır.
Üzerine ayrılan vişneler dizilerek servis yapılır.

Tercihe göre yanında kaymak veya vanilyalı dondurma ikram edilir.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 242
favori
like
share