MALZEMELER

30 adet hazır baklava yufkası
2 baş soğan
yarım kilo yağsız kıyma
1 paket margarin
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin. Soğanı ince doğrayın. Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın. Suyunu salıp çeksin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın.
Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin. Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin. Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 01:47
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 09:32
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:48
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
MAIN-ASLI Tarih: 06.11.2005 18:09
Ellerine saglik
Tesekkürler :5:
SU-PERISI Tarih: 06.11.2005 16:54
teşekkürler
corleoni Tarih: 29.10.2005 15:09
eline sağlık kardes
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:11
Ellerine saglik kardesim