YÖRÜK MANTISI

Son güncelleme: 28.02.2006 17:37
  • MALZEMELER

    1/2 kg dana kıyma
    125 gr margarin
    1 baş soğan
    5 adet yufka
    2 kg yoğurt
    sarmısak
    tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.
#19.10.2005 01:22 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#28.10.2005 22:09 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:08 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:00 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 17:37 0 0 0