MALZEMELER

3 numara makarna
2 adet yufka
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
3 yumurta
1 bardak süt
2 kaşık margarin


HAZIRLANIŞI

Makarna hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Yapışmaması için haşlanan suya 1-2 damla sıvı yağ ilave edilir. Haşlanıp kevgire alınan makarnaların üzerine soğuk su tutulur ve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisi ya da payreks bir kap yağlanır. Altına bir bütün yufka döşenir. Yufkanın kenarları dışarı taşırılır. 2. yufkanın sadece kenarları kesilir ve kestiğimiz kenarları tepsinin altına döşenir. Öte yandan peynir elde ufalanır. Maydanoz ince doğranır ve çırpılmış 3 yumurta, yağ 1-2 kez karıştırılır, suyu süzülmüş olan makarna da bu karışıma ilave edilir, tepsiye döşenir. Kenarları dışarı taşan yufka makarnanın üzerine örtülür ve kenarlarını kestiğimiz 2. yufka da kapak gibi tepsinin üzerine örtülür ve üzeri hafifçe yağlanıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
kurtjara Tarih: 28.02.2006 13:14
teşekkürler arkadaşım :5:
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 02:29
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 22.02.2006 11:07
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:09
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:09
Ellerine saglik kardesim