Malzemeler:

6 adet patates
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı

Tarifi:

Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Yumurtaların beyazını ayırıp tuzla karıştırın ve blender yardımıyla tamamen köpük olana kadar çırpın.

Çırpılmış yumurtayı ve patatesleri karıştırın.

Teflon bir tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağı koyun ve patatesli karışımı tavaya koyup alt yüzü kızarana kadar pişirin.

Alt yüzü kızardığında zedelemeden bir tabak yardımıyla tersini çevirin ve diğer yüzün de kızarmasını sağlayın.

Öneriler:

- Patates sepetinin üzerine et sote ya da mantar sote gibi bir yemek koyarak servis yapabilirsiniz.

- Sofrada dilimleyerek ikram edilir.

- Arzu edilirse sofrada her birey için ayrı ayrı sepet hazırlanıp üzerine yine bir sote çeşidi konulabilir.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 291
favori
like
share