Güzel Resim

Son güncelleme: 05.11.2009 00:54
  • noimage
#02.11.2009 18:10 0 0 0
  • nerde diye sormayın inanın bilmiyorum?..

    noimage

    noimage
#02.11.2009 18:12 0 0 0
  • Cennetül Baki
    Bu mezarlık, mescid-i Nebeviye çok yakın ve doğu tarafındadır. Müslümanların Medine-i Münevverede ikamet ettikleri süre içinde, Hz. Peygamberin ve iki vezirinin kabirlerinin ziyaretten sonra, her gün, Cennetül Bakî mezarlığında yatan, ashabı kiramın ve diğer müminlerin kabirlerini ziyaret etmeleri müstahaptır.

    Bu kabristanda, yaklaşık onbin sahabinin medfun olduğu rivayet edilir. İmamı Müslimin rivayet ettiği bir hadiste, peygamber efendimize Cebrail (A.S.) gelmiş " Ya Muhammed Rabbin sana, ehli bakii ziyaert etmeni, onlar için mağfiret dilemeni emrediyor." demiştir. Başka bir sahih hadiste de "Ben, baki ehline dua etmek için oraya gönderildim."

    Osman bin Maz'un R.A. bu mezarlığa ilk defnedilen sahabidir. Başka bir rivayete göre, ilk defnedilen Es'ad bin Zurara olmuştur. Ziyaertçi Bakî ehlini cümleten selamladıktan sonra, Hz. Ebubekir ve Ömer den sonra bu ümmetin en hayırlısı olarak kabul edilen Hz.Osman bin Affan R.A. kabri şerifini ziyaretle başlar.

    Rasulullah Efendimizin oğlu, Hz. İbrahimde bu kabristanda medfundur. Yanında Rasulullahın kerimeleri Rukıyye, Osman bin Maz'un gibi büyük sahabilerin kabirleri vardır.

    Rasulullah (s.a.v.) efendimizin amcası Abbas, ayak ucunda , Hz. Alinin oğlu Hz. Hasan yatar. Fatımatuzzehranın ve Hüseyin efendimizin başının da burada olduğu rivayet edilmektedir.

    Hz. Hatice ve Meymune validelerimizin dışında, Hz. Peygamberimizin hanımları da burada medfundurlar. Bu kabristanda Rasulullah efendimizin, halası Hz. Safiyye gibi daha nice büyük zevatın kabirleri vardır.
    Allah (cc.) cümlesinin şefaatlarına nail eylesin.

    noimage

    noimage

    noimage
#02.11.2009 18:14 0 0 0
  • bu yazlik cam,i benim bildigime göre karadeniz bölgesinde. ya trabzonun veya rizenin
    yaylasinda bulunmakta,tesekkürler.
#05.11.2009 00:54 0 0 0