MALZEMELER

2 lt su
2 su bardağı nohut
1/2 paket erişte
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz


HAZIRLANIŞI

Nohut akşamdan ıslatılır ve ertesi gün kaynamakta olan suya ayıklanıp yıkanmış olarak atılır. Hafifçe pişmesine yakın erişteler atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir. Erişte ve nohut iyice pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede yağ hafifçe eritilip biber salçası, nane ve dövülmüş sarımsak bir sos haline getirilip çorbanın içine atılır, 3 dakika da bu şekilde pişirilir. Eğer koyu olmuş ise kaynamış su ilave edilir.

Not: Bu çorbada erişte yerine mantı kullanılması tavsiye edilir. Erişte vakti kısıtlı olanlar içindir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 641
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 17:29
ellerine sağlık, teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 19:28
paylaşımların için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:41
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:15
Ellerine sağlık,teşekkürler.
masarac Tarih: 27.12.2005 01:58
ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:58
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 11:37
Ellerine saglik
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:09
hayat paylaştıkca güzeldir.
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:06
Ellerine saglik