Mide Dostu Yiyecekler!..

Son güncelleme: 05.04.2010 17:40
  • Mide Dostu Yiyecekler!..
    Mide yanmasından şikayetçiyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız
    Mide yanması zaman zaman hepimizin şikayet ettiği bir sorundur. Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mümkün. Öncelikle yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin, iyi çiğneyin. Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin. Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın. Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın. Alkol ve sigaradan da mümkün olduğunca kaçının.

    NELER YİYEBİLİRSİNİZ?
    Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur.
    Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. .
    Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
    Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
    Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
    Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
    Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
    Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
    Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor
#02.11.2009 18:35 0 0 0
  • sağlıklı beslenme - sağlıklı besinler - mideye iyi gelen besinler - mide ağrılarına hangi besinler iyi gelir
    noimage
    Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çıkartın...
    Karnabahar

    Haşlanmış karnabahar,mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.

    Lahana

    Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.

    Patates

    Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır.Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

    Elma sirkesi:

    Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

    Maden suyu

    Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

    Ispanak

    Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin.
    Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

    Zeytinyağı

    Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede
    kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi
    için safra salgısını artırıyor.

    Baklagil

    Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.

    Muz

    Mideyi seven meyvelerin başında geliyor.
    Ara öğünlerde birer muz yemek,
    midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir.
    Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

    Kızarmış ekmek

    Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

    Meyankökü

    Güçlü bir mide koruyucusu.
    Yapılan son araştırmalara göre midedeki
    aşırı asitlenmeyi azaltıyor.
#09.12.2009 07:37 0 0 0
  • teşekkürler..
#05.04.2010 17:40 0 0 0