MALZEMELER

5 çorba kaşığı pirinç
10 su bardağı et suyu veya su
3 çorba kaşığı un
Yarım bardak süt
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
Yetrince tuz, nane

4 kişilik


HAZIRLANIŞI

Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda ( veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra , üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 620
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 18:11
ellerine sağlık, teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 19:21
paylaşımların için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:10
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:39
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:33
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:51
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 11:35
Ellerine saglik
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:10
ellerinize sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:07
Ellerine saglik