Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır - Kırmızı Lahan Turşusu Hakkında


KIRMIZI LAHANA TURŞUSU


MALZEMELERI: 1tane orta boy kirmizi lahana_ 3 Tatli kasigi dolusu limon tuzu_1 Su bardagi sirke_2 Yemek kasigi ayar tuzu_ isterseniz sarimsak

YAPILISI:Lahanayi yikayip ince ince dograyiniz ve 1 litrelik kavonozun içine bastirarak doldurunuz. Lahanalarin uzerine tuzu ,limon tuzunu,sarimsagi koyun sirkeyi dokun kavanozda geriye kalan kismi su ile doldurunuz .Kavonozu kapatip çalkalayin. Ben bu tursuyu bir gun guneste birakiyorum daha sonra buz dolabina koyuyorum. Yaptiktan 2 gun sona yemege baslayabilirsiniz. tek basina ve salatalarin içinde çok guzel oluyor. suyuda içilebilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 7796
favori
like
share
ASİ-ADANALI Tarih: 09.03.2010 19:17
GÜZEL BİR LEZZET EMEĞİNE SAĞLIK BİZDE VAR SUAN
silayolcusu Tarih: 15.01.2010 20:02
ellerinize saglik